Hogyan tudom telepíteni a digitális tanúsítványomat a tárhelyemen (cPanel)?


1.) Lépjen be cPanel fiókjába.

2.) A „Biztonság” kategória alatt kattintson az "SSL/TLS" gombra
3.) Kattintson a "Tanúsítványok (CRT)" cím alatt található "SSL-tanúsítványok generálása, megtekintése, feltöltése vagy törlése” hivatkozásra.

4.) Az "Új tanúsítvány feltöltése" alatt található egy szövegmező "A tanúsítványt illessze be a következő szövegmezőbe:" felirattal. Ide másolja be a tanúsítványt abból az emailből, amit a rendelés teljesülésekor kapott. A "Begin Certificate" és az "End Certificate" rész is szükséges!

Kattintson a "Tanúsítvány mentése" gombra.
5) A cPanel visszaigazolja, hogy a tanúsítvány feltöltése sikerült. FIGYELEM! Ezzel csak a feltöltésről gondoskodott, a telepítést is szükséges elvégeznie a https használatához!


6.) Navigáljon vissza az SSL/TLS főmenübe. Itt kattintson az "SSL telepítése és kezelése az Ön webhelye számára (HTTPS)" cím alatt az "SSL-webhelyek kezelése" hivatkozásra.
7.) Az "SSL-webhely telepítése" cím alatt keresse meg a Tartomány legördülő menüt. Válassza ki azt a domaint, amire a tanúsítvány szól, majd kattintson az "Automatikus kitöltés tartomány szerint" gombra.
8) A cPanel automatikusan kitölti a CRT, KEY és CABUNDLE mezőket a szerveren korábban létrehozott/feltöltött adatok alapján. Önnek csak rá kell kattintania a "Tanúsítvány telepítése" gombra az oldal alján. Az SNI opciót nyugodtan hagyja bepipálva.

(Ritka esetben a CABUNDLE részt nem sikerül automatikusan betölteni. Szerencsére ezt jellemzően a kibocsátó belinkeli ugyanabban az emailben, amiben a tanúsítványt küldték, így szükség esetén onnan beszerezhető.) 

Hasznosnak találta ezt a választ? 92 A felhasználók hasznosnak találták ezt (107 Szavazat)