Hogyan működik a Fájlkezelő?

1) A client.ezit.hu-ra belépés után a fenti menüsorból válassza ki a Szolgáltatások menüpontot. A legördülő menüből válassza a Szolgáltatásaim menüpontot.2) A megjelenő listájából válassza ki a Cloud Webtárhely szolgáltatást, majd kattintson a mellette található "Részletek" gombra. 3) A „Bejelentkezés:” alatti gombok közül válassza ki a „Fájlkezelő” gombot és kattintson rá. 4) A megjelenő felületen láthatja a tárhely mappaszerkezetét, hasonlóan pl. a Windows Intézőben látható mappaszerkezethez. A rendszer bejelentkezés után automatikusan a public_html mappa tartalmát fogja mutatni, egyébként a lista középen a kijelölt mappa tartalma látható.

Feltöltéshez kattintson a fenti menüsorban a Feltöltés gombra.5) A következő oldalon válassza a „Browse” gombot a feltölteni kívánt fájl tallózásához.

A lentebb található jelölőnégyzetek segítségével szerkesztheti a fájlhoz tartozó jogosultságokat.6) Válassza ki a feltölteni kívánt fájlt (vagy fájlokat.) A példában egy jpg kép fájlt választottunk, de bármilyen fájlt választhat. Tömörített mappát is feltölthet, és a fájlok kibontását elvégezheti később a fájlkezelőn, így pl. egy CMS telepítéshez nem szükséges több ezer fájlt kézzel feltölteni. (A tömörített mappa kibontásáról ebben a cikkben tudhat meg többet.)
7) A Fájlkezelő jobb sarkában egy állapotjelzőn követheti nyomon a feltöltési folyamatot. A példánkon a feltöltés már megtörtént. FIGYELEM! Ne zárja be ezt az ablakot a feltöltés ideje alatt, mert megszakad a folyamat!8) Kattintson a Vissza feliratra, ha vissza kíván térni a Fájlkezelő felületre.


9) A feltöltött fájl láthatóvá is vált a public_html mappában.

10) A fáj törléséhez jelölje ki a fájlt, majd kattintson a fenti menüsorban a Delete gombra.

11) A felugró ablakban erősítse meg törlési szándékát a „Trash File(s)” gombra kattintással.
Ha véglegesen törölni kívánja a fájlt lomtárba helyezés nélkül, jelölje be a "Skip the trash and permanently delete the files" utasítás előtti jelölőnégyzetet.
Hasznosnak találta ezt a választ? 110 A felhasználók hasznosnak találták ezt (125 Szavazat)