Új email fiók felvétele - Outlook 2010

I) Levelezési beállítások

A e-mail kliens beállításához az alábbi táblázatban látható adatokat használja:II) Új email fiók felvétele

1) Az Outlookban a Fájl menüre kattintva válassza az Információ menüpontot. Kattintson a Fiók hozzáadása gombra.2)  A következő ablakban adja meg a nevet, email fiókot és a fiókhoz tartozó jelszót, majd kattintson a Tovább gombra.

3) Ezután az Outlook megpróbál kapcsolatot létesíteni a kiszolgálóval, ez eltarthat néhány percig. Sikeres kapcsolódás esetén jelölje be a „Kiszolgálóbeállítások kézi megadása” opciót, és kattintson a Tovább gombra.4) Adja meg a következő adatokat:

  • név
  • email cím
  •  fiók típusa (IMAP vagy POP3)
  •  bejövő üzenetek kiszolgálója (ajánlott a tárhelyszerver címét beírni)
  •  kimenő üzenetek kiszolgálója (ajánlott a tárhelyszerver címét beírni)
  • email cím
  • email fiókhoz tartozó jelszó

Jelölje be a „Jelszó tárolása” opciót is, így nem fog az Outlook minden indításkor rákérdezni a jelszóra. Kattintson a További beállítások gombra.

5) A felugró kis ablakban válassza ki a Speciális fület. Ha nincs SSL tanúsítványa a levelezéshez használt domainhez, titkosítatlan kapcsolat használata javasolt. Példánkon egy IMAP fiókhoz, titkosított kapcsolathoz tartozó adatok kerültek megadásra. (Megjegyzés: még ne zárja be a kis ablakot, kövesse az útmutatót a 6. pontig!)6) Válassza ki a Kimenő levelek kiszolgálója fület. Ha nem lenne jelölés az „A kimenő levelek kiszolgálója (SMTP) hitelesítést igényel” opciót előtt, tegye bele a jelölést! 

Tegye a rádiógombos jelölést az „A bejövő levelek kiszolgálójával azonos beállítások használata” opció elé. Ezután kattintson az OK gombra.7) A további beállítások ablak eltűnése után kattintson a Befejezés gombra.

 

 

Hasznosnak találta ezt a választ? 74 A felhasználók hasznosnak találták ezt (83 Szavazat)