Új email fiók felvétele - iOS Mail app

1) A telefon menüjében a beállítások menüpontra szükséges kattintani2) Ezen belül a „password/accounts” menüpontra3) Majd az „add account” menüponton belül szükséges hozzácsatolni az „other”  vagy „egyéb” menüponttal az email fiókot

4) Ezek után szükséges az „Add Mail Account” menüpontot választani5) Az új fiók hozzáadásnál a rendszer kérése alapján kell kitölteni a mezőket

  • Név/Name: Azt a nevet adjuk meg, melyet a küldő nevénél is látni akarunk majd postafiókunk esetében. Tetszőlegesen megadható.
  • E-mail: A beállítandó postafiókunk teljes címe. A postafióknak már léteznie kell cpanel felületünkön ahhoz, hogy sikeresen beállítható legyen.
  • Jelszó/Password: A beállítandó (és korábban létrehozott) postafiókhoz tartozó jelszó.
  • Leírás/Description: A beállítandó postafiókhoz tartozó azonosító név, amely szerint listázva lesz a fiók.

6) A további beállításokban a bejövő levelezéshez megadandó adatokat kell beállítanunk. Mivel az iOS rendszere nem megbízható SSL-titkosítás nélküli beállításokkal, így minden esetben a tárhelyünk szerver-nevét adjuk meg!

Következő lépésként szükséges kiválasztani, hogy imap vagy pop3 típusú legyen a fiók, ennek függvényében kell választani az opciók közül, majd annak függvényében, hogy melyik került kiválasztásra, az alapján kell kitölteni a portokat is. Az adatokról Cpanel admin felületen keresztül az „E-mail fiókok/eszköz csatlakoztatása” menüpontban tud részletesen tájékozódni.

9) A postafiókunkat a Beállítások/Mail, Kontaktok, Naptárak opció alatt válasszuk ki rábökéssel, majd válasszuk a Haladó beállítási lehetőséget.10) A Haladó opciót megnyitva a Bejövő beállításokhoz kell csúsznunk, és ott ellenőrizni az alábbiakat.

  • SSL használat: Legyen kiválasztva, legyen aktív.
  • Hitelesítés: válasszuk a Jelszó lehetőséget.
  • IMAP útvonal előtag: értéke legyen /inbox  .Ha ezt nem állítjuk be, akkor nem fog megfelelően szinkronizálni szerverünkkel az iOS eszköz, és nem lesznek a megfelelő könyvtárban láthatóak a levelek, hanem külön helyre kerülnek.
  • Szerverport: Itt az SSL-titkosított IMAP protokollt kell megadni, ami minden esetben 993!

A beállításokkal véglegesen készen vagyunk, tesztelhetjük és használhatjuk az iOS rendszerébe felvett postafiókunkat.
Hasznosnak találta ezt a választ? 90 A felhasználók hasznosnak találták ezt (93 Szavazat)