Hogyan tudok új .hu domaint megrendelni?

1) Új domain megrendelését elindíthatja az Ügyfélkapu főoldalon a Domain regisztráció címke kiválasztásával.
Ha be van jelentkezve az Ügyfélkapuba, akkor a Domainek menüből kiválaszthatja az Új domain regisztrációja menüpontot.


2) Írja be a regisztrálni kívánt domaint nevet. A legördülő menüből válassza ki a megfelelő domain végződést. (.hu esetében számos másodszintű domain közül választhat, pl. .co.hu, .shop.hu stb.)
Végül kattintson az Elérhetőség ellenőrzése gombra.3) A következőkben válassza ki a regisztráció időtartamát. Ugyanitt lehetősége van további domaineket egy kattintással hozzáadni a rendeléshez. Ha igényeinek megfelelő a rendelés, nyomja meg a Kattintson a folytatáshoz gombot.4) A következő konfigurációs lépés a domain névszerverek megadása. Egyéni névszervereit kézzel be kell írnia.
Ha megfelelő a beállítás, nyomja meg ismét a Kattintson a folytatáshoz gombot.5) A következőkben adja meg felhasználó adatait. Ha Ön már meglévő ügyfél, és be van jelentkezve, az alap adatokat a rendszer kitölti előre.
Az egyedi azonosító megadása az elektronikus domain regisztrációhoz szükséges, kérjük ezt a mezőt mindenképpen töltse ki! Az adatait az Adatvédelmi irányelvekben leírtaknak megfelelően, biztonságosan kezeljük.6) Lehetősége van az előzőekben megadott ügyfél adatoktól eltérő igénylőnek regisztrálni a domaint. Az igénylőt felveheti a Domain igénylő információk menüpontnál, ha legördíti a menüt, majd az Új kapcsolattartó... opciót kiválasztja.7) A megrendelés leadásához válassza ki a fizetési módot, és fogadja el az ÁSZF-et. Ha szükséges, megjegyzést, egyéb üzenetet is csatolhat a megrendeléséhez. Végezetül a Megrendelés leadása gombbal küldje be rendelését. 8) A rendeléshez tartozó díj kiegyenlítése után egy elektronikus nyilatkozat kitöltésével véglegesítheti a domain foglalását. Erről a folyamatról itt olvashat bővebben: Elektronikus domain regisztráció - nyilatkozat elfogadás

Hasznosnak találta ezt a választ? 97 A felhasználók hasznosnak találták ezt (100 Szavazat)