Ingyenes, automatikus SSL használata

Tárhelyeinken a cPanelen automatikusan telepítésre kerülő SSL tanúsítványt biztosítunk. Telepítéséhez nincs szükség beavatkozásra, az újonnan regisztrált domainekre órákon belül automatikusan telepítésre kerül.

Hol tudom telepíteni az autoSSL-t a tárhelyen?

A telepítés automatikus, nincs szükség külön beavatkozásra, mivel időről-időre ellenőrzi a rendszer a még nem telepített SSL-eket, és elvégzi a beállítást. Mégis, hogyha szükség van arra, hogy futtassuk ezt a folyamatot, akkor lehetőség van a cPanelen erre:

 

Biztonság -> SSL/TLS status menüpontban a "Run AutoSSL" gombra kattintva lehet külön futtatni a telepítést. A gombra kattintás után pár perccel telepedik fel az automatikus SSL tanúsítvány a domainre. 

Mikor nem tud telepedni a tárhelyen az AutoSSL?

1. Amennyiben a domain nem a nálunk lévő tárhely IP címére mutat, mert pl. a weboldal egy másik szerverről kerül kiszolgálásra, akkor az automatikus SSL nem tud feltelepedni a domainre. Amikor nem sikerült az AutoSSL-nek telepítenie a domainre a tanúsítványt, akkor küld egy emailt a cpanel a kapcsolattartói információknál megadott email címre.

Az SSL tanúsítványnak mindig azon a szerveren kell telepítésre kerülnie, amelyre a domain mutat. A domainhez megadott IP címet, amennyiben az a nálunk lévő névszervereket használja, a cpanelen a DNS szerkesztőben tudja ellenőrizni.

2. Amennyiben korábban telepített SSL található a domainhez a cpanelen, olyankor szintén nem tud lefutni az autoSSL és nem frissíti a domainhez tartozó tanúsítványt.

Ezt kell tennie, hogyha korábban telepített RapidSSL, vagy más tanúsítványát ingyenesre cserélné:

  1. Lépjen be a cpanelen a Biztonság->SSL/TLS menüpontba, és kattintson a "SSL TELEPÍTÉSE ÉS KEZELÉSE AZ ÖN WEBHELYE SZÁMÁRA (HTTPS) alatt található "SSL-webhelyek kezelése" linkre.
  2. Itt keresse meg a domain nevet, amelyen az autoSSL tanúsítvány szeretné, hogy telepedjen a mostani tanúsítvány helyett, és kattintson az Eltávolításra.
  3. Menjen vissza ismét a cPanel főldalára, majd a Biztonság->SSL/TLS status menüpontban kattintson a Run AutoSSL gombra.

Ezután szükséges várni pár percet, amely után frissíti magát az oldal, és ellenőrizhető lesz ugyanitt, hogyha sikeres volt a telepítés. A telepítés sikeressége esetén a domain mellett egy zöld ikon lesz látható. Az oldal bezárása esetén is telepítésre kerül a tanúsítvány.

Hasznosnak találta ezt a választ? 1 A felhasználók hasznosnak találták ezt (2 Szavazat)