Hogyan tudok új domaint regisztráltatni?

A client.ezit.hu ügyfélkapunkon keresztül a leggyorsabb és leghatékonyabb az ügyintézés menete, ezért kérjük minden esetben azon keresztül megrendelni a beregisztrálni kívánt domaint.

1) A főoldalon válassza ki a Domain regisztráció kategóriát.

 


2) A következő oldalon adja meg a beregisztrálni kívánt domaint. A leggyakoribb nemzetközi végződések közül azonnal választhat, illetve a "További végződések" feliratra kattintással az általunk regisztrált bármely további végződés közül is választhat, így egyszerre akár több domain nevet is lefoglalhat. Ha kiválasztotta a domaint (vagy domaineket), adja meg az ellenőrző a karaktereket, majd kattintson a Regisztráció gombra.

 


3) Ha elérhető a rendelni kívánt domain, a legördülő menüből válassza ki, mennyi időre szeretné regisztráltatni, majd kattinson a Megrendelés gombra.


4) Ha szeretné a Személyes adatok elrejtése (Privacy Protect / ID Protection) opciót beállítani nemzetközi domainjéhez, a jelölőnégyzet bejelölésével rendelje meg. Ez a kiegészítés csak nemzetközi domainekhez elérhető!


5) A Névszerverek menüpont alatt megadhatja, ha szeretné a saját névszervereit használni. Ha nincs erre szüksége, hagyja a rendszerben az alapértelmezetten használt dns1.ezit.hu és dns2.ezit.hu beállításokat. Ha a megrendelést megfelelőnek találja, kattintson a „Kosár frissítése” gombra.


6) A következő oldalon adja meg az adataidat. Ha már van ügyfélkapu hozzáférése, válassza a Részletek menüpont alatt a Meglévő ügyfél vagyok fület, így elég csak az ügyfélkapuhoz tartozó e-mail címét és jelszavát megadni.

 

7) Ha a költségviselő és a domain igénylője más személy, vagy ha viszonteladóként egy nemzetközi domain esetében szeretné, hogy az ügyfél nevére készüljön el a regisztráció, megadhat más igénylőt az "Domain igénylő információk" menüpont alatt.  A legördülő menüből kiválaszthat létező kontakt személyt, ha Ön egy meglevő ügyfelünk és már adott hozzá kontakt személyt, vagy felvehet új kapcsolattartót.


8) Válassza ki a fizetési módot.9) Ha biztos benne, hogy minden szükséges adatot megadott, küldje el a rendelést.


10) Nemzetközi domainek esetében:

a) A regisztrációkor megadott e-mail címre kapni fog egy jóváhagyó levelet, melyben hitelesítenie kell az email címét a megfelelő linken keresztül. Ez többnyire egy angol nyelvű levél.


FONTOS! Ha a hitelesítés nem történik meg 15 napon belül, a domaint a rendszer automatikusan deaktiválja!!

 Az email automatikusan kiküldésre kerül 3 naponta a domain tulajdonos email címére.

 

b) NINCS szükség további papír alapú ügyintézésre.

.hu domain regisztráció esetében viszont szükségünk van regisztrációs lapra és a megfelelő igazoló nyilatkozatra.

Töltse le a domain megrendelési lapot, és töltse ki az adataival.


Igazoló nyilatkozatok .hu domainek esetében:

a) Ha magánszemélyként szeretné a domaint regisztráltatni, akkor a kilences lépésben megadott linkről a magánszemély nyilatkozatot is töltse le, s töltse ki az adataival, majd juttassa el nekünk a domain@ezit.hu e-mai címre.

b) Ha cég nevére szeretné a domaint regisztráltatni, akkor a regisztrációs lap mellé a cégkivonat és az aláírási címpéldány másolatát is juttassa el nekünk a domain@ezit.hu e-mai címre.

c) Ha egyéni vállalkozóként szeretné a domaint regisztráltatni, akkor a domain regisztrációs lap mellé csatolja az egyéni vállalkozói igazolványa másolatát is, majd mindkettőt juttassa el nekünk a domain@ezit.hu e-mai címre.

d) Ha alapítvány, egyesület, iskola vagy önkormányzat nevére szeretné a domaint regisztráltatni, a regisztrációs lap mellé egy adószám igazolás (apeh bejelentkező lap is megfelel), alapító okirat vagy cégbírósági bejegyzés másolata és aláírási címpéldány (megfelel a banki aláírási címpéldány is) másolata lesz szükséges. Ezeket a domain@ezit.hu e-mai címre várjuk.

Hasznosnak találta ezt a választ? 116 A felhasználók hasznosnak találták ezt (129 Szavazat)