Ügyfélkapu

CPU magok és prioritás

A virtuális gép számára elérhető CPU erőforrás a CPU prioritás (akár úgy is lehet mondani, hogy ez a kiosztható százalék) megszorozva a virtuális gép számára kiosztott CPU magok számával. Ez egy minimális érték - szükség esetén pillanatnyilag túlléphető, egészen a 100% és a magok számának szorzatáig.

Például egy hypervízoron 3Ghz-es CPU magokkal a következők lehetségesek:

  • 100% x 1 mag = 3GHz (3GHz elérhető)
  • 10% x 2 mag = 600MHZ (6GHz elérhető)
  • 5 % x 4 mag = 600MHz (12GHz elérhető)

A CPU prioritást a megrendelt RAM alapján kapja. Amikor létrehoz egy virtuális gépet, eldöntheti, hogy hogyan szeretné elosztani a CPU prioritást azon a virtuális szerveren. Az, hogy mi az optimális elosztás, attól is függ, hogy milyen a szerver terheltsége. Egy webszerver pl. sok CPU magot is használhat.

A CPU prioritás, amit egy maghoz rendelhet, nem egy maximum. Ha más felhasználók nem használják a CPU magot, akkor annak teljes potenciálja a rendelkezésére áll, még akkor is, ha csak 50% prioritást osztott ki. Ekkor 50% mindig a rendelkezésére fog állni, a maradék 50% pedig a CPU mag többi felhasználó általi kihasználtságán múlik.

Tehát, ha például rendelt 2000 MB RAM-ot, akkor Önnek 167% kiosztható CPU prioritása lesz. Ezt pl a következő módokon is eloszthatja:

  • 2x CPU mag, mindegyiknek 83% prioritás
  • 3x CPU mag, mindegyiknek 55% prioritás
  • 4x CPU mag, mindegyiknek 41% prioritás

Ha két magot oszt ki, a minimális CPU erősség két mag 83%-a lesz, ami körülbelül 2x2 GHz, és a maximálisan használható erőforrás a két mag 100%-a, azaz 2x2.4 GHz.

Ha 4 magot oszt ki, a minimális CPU erősség 4 mag 41%-a lesz, ami körülbelül 4x1 Ghz, viszont a maximálisan használható erőforrás 4 mag 100%-a, azaz 4x2.4 Ghz lesz.

Hasznosnak találta ezt a választ?

Olvassa el ezt is


Nyelv: